Je weet dat je op Pinterest moet zijn om je publiek te vergroten, maar hebt geen idee hoe je de eindeloze veranderingen bij kunt houden? Je besteedt veel te veel tijd aan je sociale mediakanalen en de nieuwste wijzigingen in algoritmes? Het inhuren van een Pinterest marketing manager zorgt ervoor dat jouw bedrijf groeit terwijl jij te tijd aan andere zaken kunt besteden.

Als (online) ondernemer kun je tegenwoordig niet meer zonder Pinterest. Volgens hun website gebruikt 93% van de pinners Pinterest om hun aankopen te plannen en 67% van de pinners zegt dat ze een nieuw merk of product hebben ontdekt op basis van de content die ze voorbij hebben zien komen op Pinterest. Oftewel, je moet zichtbaar zijn op Pinterest als je wilt concurreren in de wereld van online ondernemen.

Het volgen van de trends in het algoritme van Pinterest is echter ontmoedigend. Je bereik organisch vergroten kost tijd. Kostbare tijd die je als ondernemer beter kunt besteden. Door je bereik op Pinterest te vergroten, groeit het verkeer naar je website. Meer websiteverkeer zorgt voor nieuwe klanten en abonnees voor je e-maillijst. Klinkt goed toch?

Maar ondanks dat je bovenstaande weet komt het er niet van om je Pinterest marketing goed op te zetten. Dan wordt het tijd om dit te delegeren aan een Pinterest marketing manager, ook wel een Pinterest VA (virtual assistent) genoemd. Dan kun jij je weer focussen op je bedrijf.

5 redenen om een Pinterest marketing manager in te huren

————————————————————————————————————————————–

#1 De tijd die je in je Pinterest marketing steekt levert niet op wat je verwacht

Als je een goedlopend bedrijf hebt, dan kan het investeren in een professional om je Pinterest-marketing te beheren zichzelf vele malen terugbetalen. Jij hebt belangrijkere taken te doen en jouw kostbare tijd die je op social media door brengt kun je niet aan andere zaken besteden. Investeren in je bedrijf helpt je bedrijf te groeien!

#2 Er zitten te weinig uren in een dag

Heb je het gevoel dat je takenlijst anderhalve kilometer lang is en dat je onmogelijk alles kunt bereiken? Het hebben van een bedrijf, het runnen van een blog, het verlenen van diensten en het hebben van gezinswensen kan ervoor zorgen dat u zich te dun voelt. Dan is het misschien tijd om te delegeren! Door het inhuren van een Pinterest marketing manager of VA kun je tijd vrijmaken om je te focussen op je andere zaken.

#3 Veranderingen in algoritmes zijn niet bij te houden

Denk je een beetje te weten hoe de algoritmes op Pinterest werken, veranderen ze het weer. Hoe frustrerend! Als je kiest voor het inhuren van een Pinterest marketing manager kun je die frustratie loslaten. Een Pinterest marketing manager is namelijk uitstekend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

#4 Zoekwoordenonderzoek (SEO) wordt vaak overgeslagen

Onderzoek jij welke zoekwoorden jouw potentiële klanten gebruiken? Het is een tijdrovende klus die vaak niet gedaan wordt omdat het zoveel tijd kost. Pinterest wordt vaak op één hoop gegooid met andere sociale mediakanalen. Pinterest is veel meer dan dat, Pinterest is namelijk een visuele zoekmachine. Dit betekent dat het draait om de juiste zoekwoorden. Onderzoek naar de perfecte zoekwoorden voor jouw pins is daarom essentieel. Een Pinterest marketing manager weet precies welke zoekwoorden waar gebruikt moeten worden. Dit proces vereist tijd, energie én expertise.

#5 Je grafische vaardigheden laten te wensen over

Vallen jouw pins niet op tussen de miljoenen andere pins op Pinterest? Pinners zien elke dag honderden pins voorbij komen. Een levendige foto en pakkende tekst kunnen het verschil maken tussen het klikken op, of opslaan van, je pin. Nogmaals, dit zijn taken die belangrijk zijn voor je bedrijf, maar niet perse door jou moeten worden uitgevoerd. Als grafisch ontwerp niet jouw sterkste kant is, hoef je je geen zorgen te maken. Besteed deze taken uit om kostbare tijd vrij te maken om aan uw bedrijf te werken in plaats van in uw bedrijf.

Een toegewijde Pinterest marketing manager of VA neemt de tijd om de nieuwste trends te volgen, de nieuwste algoritmen van het platform te leren en heeft een oog voor design. De vraag is: wil jij je kostbare tijd besteden aan het doorgronden van Pinterest of kies je voor het inhuren van een Pinterest marketing manager om je bedrijf te laten groeien? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Bekijk dan hier de diensten die ik aanbied.

5 redenen om een Pinterest marketing manager in te huren

5 redenen waarom je een Pinterest marketing manager zou moeten inhuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *