Wist je dat je Pinterest niet alleen in kunt zetten om meer bezoekers naar je website te krijgen maar dat je ook je Instagram- en YouTube-account kunt koppelen? In dit blog vertel ik je waarom je dit zou moeten doen.

Waarom je je Instagram- en Youtube-account moet koppelen aan Pinterest

Pinterest wint snel aan populariteit bij webshops, bloggers en andere online ondernemers en zorgt voor een gigantische toename aan verkeer naar hun websites. Maar hoe zit het met Instagram en YouTube?

Het claimen van je website voor Pinterest biedt tal van voordelen. Je wint het vertrouwen van je kijkers wanneer ze het ‘geclaimde’ symbool op je Pinterest-profiel zien. Naast een stukje betrouwbaarheid krijgt je ook toegang tot de statistieken op Pinterest en je krijgt toegang tot de magische rich pins (uitgebreide pins).

Lees ook: Hoe maak je borden aan en optimaliseer je ze dmv SEO?

Uitgebreide pins zijn een belangrijk onderdeel van je Pinterest-marketingstrategie, omdat ze metadata van je website halen. Als al deze gegevens op je pinafbeeldingen staan, betekent dit dat een kijker eerder zal klikken, omdat je pin veel informatie bevat. Denk hierbij aan de ingrediƫnten en bereidingstijd bij receptpins, de prijs en voorraad bij productpins en de naam van de auteur bij artikelpins.

Als je je Instagram- en YouTube-accounts claimt, krijg je ook toegang tot de statistieken van deze pins. Je krijgt inzicht in hoevaak je pins worden weergegeven, de gemiddelde weergavetijden en die o zo belangrijke kliks. Naast toegang tot je statistieken ziet een kijker ook de naam van je YouTube- of Instagramaccount en kan hij beslissen je ook daar te gaan volgen.

Lees ook: 4 tips voor meer verkeer naar je website via Pinterest

Ik was in het begin bezorgd dat het plaatsen van Instagramfoto’s en YouTube-video’s op Pinterest zou betekenen dat kijkers niet zouden doorklikken om ze op een ander platform te bekijken, maar dit is zeker niet het geval. Gebleken is dat gebruikers nog steeds doorklikken, vooral wanneer je een goede call-to-action meegeeft in de beschrijving.

Zelfs als je niet actief bezig bent met het promoten van je Instagram- of YouTube-content op Pinterest, zou ik zeker deze accounts claimen. Vooral omdat we zien dat steeds meer gebruikers inhoud van deze platforms bewaren en delen op Pinterest, zonder dat je daar controle over hebt. Altijd doen dus!.

Hoe je je Instagram- en YouTube-account kunt claimen

  1. Zorg ervoor dat je je website hebt geclaimd en dat rich pins (uitgebreide pins) zijn ingeschakeld.
  2. Log in op Pinterest.
  3. Klik op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Claimen’.
  4. Kies welk account je wilt claimen door op ‘Claimen’ te klikken.
  5. Doorloop de stappen om je accounts te koppelen.

Promoot jij je Instagram- en YouTube-content al op Pinterest? Laat het me weten in een reactie!

Waarom je je Instagram en YouTube-account moet koppelen aan Pinterest

Waarom je YouTube en Instagram moet koppelen aan Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *